Vad sa Hans Rosling egentligen?

Jag vill göra ett inlägg i allt prat om att Hans Rosling skulle skriva under på SD:s invandringspolitik.
Hans Rosling förklarar vad och hur vi måste göra för att lösa flyktingkrisen i Syrien, lättfattligt, bl. a. inför ett fullsatt Globen och miljoner TV-tittare. 
Där ingår att ge UNHCR medel att hjälpa de c:a 11-12 miljoner människor som är på flykt i och i närheten av Syrien. Hjälp på plats. 
Efter Globen, i SVT:s Publicistklubben, säger Rosling att den största utmaningen inför talet var att hantera det faktum att Jimmie Åkesson under flera år redan har pratat om ökad hjälp "på plats", och nu ser jag att flera SD-anhängare rycker detta ur sitt sammanhang och säger "Kolla, Hans Rosling håller med våran Jimmie", och försöker på så sätt förvränga vad Rosling egentligen sa. 
Ingen kan väl säga emot att vi måste ha en vettig finansiering och organisering av flyktingmottagandet? Rosling lägger ju även fram behovet av möjligheten att söka asyl från sitt hemland, och även lösningar för lagliga och säkrare vägar för flyktingar. "Man MÅSTE hjälpa människor som är på flykt" är en fras som fastnade för mig ur Roslings tal.
Jimmie Åkesson pekar framförallt på kostnader, utan att framställa det enorma mänskliga lidande som ett land i krig och sönderfall ger. Rosling talar tydligt om människovärde och medmänsklighet, och visar lösningar med reella siffror. Och i de siffrorna ingår stora summor för nödhjälp, boende och skolor i närområdet kring Syrien. Och det har alltså även Åkesson talat för. Det är den enda beröringspunkten Rosling tar upp. Och då kan också jag hålla med Hans Rosling när han förklarar sitt uttalande med att "vi får inte ge SD monopol på en sanning". Sanningen här är det faktum att hjälp behövs i närområdet. Men den ska inte få tas över av ett främlingsfientligt politiskt parti!
Problemet för Åkesson och partiet är att flera framstående medlemmar i SD har ett förflutet i NSF, VAM, Svenska Motståndsrörelsen, Info 14 och andra nazistiska rörelser. Med åsikter liknande de som byggde Nazityskland på 30-talet. Vi vet var det slutade. I total katastrof.
För övrigt finns det en medmänsklighet och värme i Roslings utläggningar. Där ingår inte järnrör, kulsprutor på Öresundsbron eller främlingsfientlighet. 
 
Jag umgås dagligen med människor från forna Jugoslavien och Syrien. Utan dem skulle vardagen bli mycket gråare och det företag jag jobbar på sakna mycket kompetens. Jag är tacksam att Sverige tog emot dem när de behövde en fristad för sina familjer!
Nu ska jag sätta mig och lyssna på Kent, "Sverige". Refrängen är klockren. 

Jag reser mig ur tystnaden och provar igen...

Hittade min gamla blogg och tänkte bara säga hej.
-HEJ!