Gurun = Nomad

Nu har jag flyttat. För 6:e gången på 8 år. Jag har inte familj, så det är inte så komplicerat som det kan verka. Men ändå, folk reagerar på att man inte stannar så länge på samma adress. Av nån anledning så är det emot normen att flytta ofta. Jag flyttar när jag tycker att jag behöver det, pga jobb och fritidsengagemang osv.

Analysen en del gör av mig blir då att jag är rastlös och osäker. Att jag inte har ro i kroppen och måste röra på mig. Men varför blir en del så upprörda när man säger att man har flyttat igen? De har ju ändå aldrig varit hemma hos mig? Så då spelar det väl ingen roll? Eller får man osynliga livspoäng ju längre man bor på samma plats? Jag visste inte det!

Jag tycker det är perfekt att flytta, för då rensar man ut gammalt skräp och får ordning på grejerna igen. Och vem tycker inte att det är spännande att möblera en ny lägenhet? Eller fixa lite nya belysningar och se andra saker när man tittar ut genom fönstren. Jag tycker det är hur kul som helst! Att jag sen den här gången får mycket större och trevligare hem, det är ju inte fel.

Nej, låt mig flytta utan att komma med förebrående åsikter, tack.
Kom hem på en kopp kaffe istället och se hur mysigt det är i min nya våning!

On the move again!

Idag får jag nyckeln till min nya lägenhet. Jag är flyttkung efter c:a 10 flyttar, men det känns ändå spännande. 3 r o k, nytapetserat och fönster i två riktningar. Äntligen ett rum för alla musikgrejerna! Och så finns det hiss!!! Det ihop med min Claes Ohlsson-säckkärra gör att detta förmodligen blir min lättaste flytt. Dessutom har jag redan flyttat mycket förrådsgrejer. Skönt att få rensa ur allt skräp! Om någon har en mjuk 120-säng och en Malm sängram i ekfanér, maila mig då!!!
[email protected]

47667-42

P4 suger

Det finns en sak som är tråkigare än matlagningsprogram i TV.
Matlagningsprogram i radion.

Tänk dej en unge som står med ögonbindel framför en fiskdamm med fantastiska priser.
Utan fiskespö. Och någon står bredvid och förklarar ingående hur fantastiska saker man kan få där.
Så känns det att vara småhungrig och LYSSNA på matlagning.


10 små bilar på rad i morgondiset

Idag har jag kört i 58 km/h till jobbet. Ja, förutom på 90-sträckorna.
Där gick det i hisnande 78km/h.
Tack till den stora röda Volvon som bestämde att alla vi andra
skulle ligga och bromsa i häcken på varandra.

kss-kss-kss-kss

47667-41

Jag blir lugn och glad av att titta på kattungar. Den här är en favorit...
Man vill liksom killa den under hakan och säga saker som:
"Taadå lille kiiissen kooom då va dä  fööönt o bli plappad"

Manligt va?


Roadrage

Fundering. Med risk för att bli idiotförklarad som stressnisse.
Alla vet att det har blivit riktigt dyrt att köra det minsta för fort. (Om snuten ser dig alltså, så vi ögontjänare fortsätter ju som vanligt.) Detta har ändrat trafikbeteendet rätt markant på min pendelväg, Rv 51 norra Östergötland.

50 ÄR 50 numera, faktiskt. Det är bra. 70? Där går det oftast knappt 60. Why? Tror folk att man får en grön utbetalningsavi med 1200 spänn plus en blomstercheck om polisen lasermäter dig i 58 km/h på 70-väg? Likadant med 90-sträckorna. Det är tydligen så att 90% av svenskarna har dålig syn och misstar 9:an i "90" för en 8:a, för på 90-sträckorna har jag aldrig åkt mer än 80 hittills. V-a-r-f-ö-r?

Det osmartaste beteendet är ändå de som kör 60 på 50, 60 på 70 och 78 på 90. Gaahh, jag blir galen. Åker de dit är det 1200 på 50-sträckan. OCH så retar de upp oss andra genom att orsaka köer på 90-sträckorna. Borde vara fästning, vatten och bröd i 25 år på sånt.

Jag tycker dock att den allmänt nerlugnade trafiken är en bra effekt. Men om man VILL komma fram lite kvickt nån gång så är det ju stor risk att man drabbas av "vägilska" och gör en dum omkörning p.g.a. att nån soft typ ligger och masar 15 km under tillåtet. Alltså. Folk. För allas trevnad. Använd utrymmet som finns i trafiken. Både vägen och hastigheten. Så flyter allting mycket bättre.

Tycker Gurun. Vad tycker du?