Ironisk, vem, jag?!

Jag är en sån där person som skrattar åt ironisk humor. Ironi är när man säger eller gör något, och egentligen menar den totala motsatsen. Ju mer man överdriver, desto roligare. Ironi funkar dock endast om den eller de som hör eller ser det FATTAR att man menar motsatsen. Därför är minspel väldigt viktigt. Att himla med ögonen samtidigt som man tackar för att nån just stänkte ner en med vatten, är ett exempel.
I vilket fall, jag sitter ofta och fäller ironiska kommentarer om medtrafikanter för mig själv när jag kör bil.

Situation 1. Jag närmar mig en korsning eller rondell, och bilen som kommer från vänster blinkar inte och visar vart han/hon ska, och det blir farligt. Då blir kommentaren typ: "Jaha vi BLINKAR inte, nämen DET är ju onödigt. Jag är ju synsk, så det löser sig! Ha en trevlig dag käre medtrafikant!" Detta följs ofta av ett leende och en glad vinkning. Not.

Situation 2. Du har lite bråttom til jobbet, och hamnar givetvis efter Gösta, 71, som är på väg till "Konsum" för att köpa margarin på extrapris.Han tycker att 65 km/h är en bra fart på 90-vägen. Varpå ironikern genast kläcker ur sig: "Åh vad trevligt att någon är avstressad och fin en tisdagsmorgon som denna. Skönt att Gösta bestämmer farten åt mig, då slipper jag det själv."

Ja, du fattar säkert. Vad som har tagit mig rätt många år att fatta själv är att detta kan bli rätt påfrestande för omgivningen, man låter ju som en surgubbe och en besserwisser om man håller på som jag gör i bilen t.ex. Så jag funderar på att tona ner ironin och köra en mer rättfram stil. För ironi stänger också inne de verkliga känslorna. Så det kommer nog att skrikas och gapas mer på medtrafikanter i fortsättningen istället för lågmälda bitska kommentarer. Och heter du Gösta, är sådär en 70 bast och tycker om att stressa mig på morgnarna, lyd ett gott råd: Tanka med bensin istället för bromsolja nästa gång hos Göken!


Ja, jag tittade på det!

Jag är klart nöjd med resultatet i Melodifestivalen i lördags. Jag gillar The Ark:s musik, även om jag inte HELT skriver under på att pojkar klär ut sig i fjäderboa och gigantiska halssmycken... Låten var kanonbra!

Sen vill jag rikta ett stort tack till alla som såg till att Regina Lund fick en vink om att hon kanske inte har så mycket på scenen att göra. För det har hon inte. Har nån läst någon av hennes dikter? Suck...

Och så kvällens stora skräll. Marie Lindberg. Skön låt, ok sångröst, men framförallt mycket hjärta och mod. Jag gav henne min röst och det verkar som om jag inte var ensam om det. Hur kul som helst att en total gröngöling sopar till hela eliten och direktkvallar till Globen! Vi hade mellofest hos min älskling och det var extremt trevligt!


Politiken flyttar

Nu finns det en speciell blogg för mina politiska inlägg, så slipper man dem här på vardagsbloggen.
Titta gärna in och läs och kommentera. Adressen är :

olapalmkvist.blogspot.com

Mums, tänker ni nu, vad kul med en politisk blogg!

Dagdröm #7

Om jag fick skulle jag dra idag. Ta ett flyg långt bort till en varm och solig strand med vit sand och vajande palmer. Stanna ett par veckor och inte göra nånting utom att sola och bada och surfa lite. Lyssna på bra musik, umgås med trevliga människor och bara finnas till. Kanske gå i strandkanten en kväll och titta på solnedgången. Åka ut till nån ensam ö en dag och snorkla efter snäckor. Enda bekymret skulle vara vilken restaurang jag ska gå till och äta på kvällen, eller att det svider lite på ryggen efter solen. Hmm. Mums.

Oj nu måste jag gå och käka lunch... 4 plus och snålblåst ute.