Dagdröm #3

Tänk om jag fick sitta ute på isen i solskenet nu istället för mitt instängda kontor. Med pimpelspö i ena handen och en kopp kaffe i den andra, och luta mig tillbaks i brassestolen och bara njuta av solen och tystnaden. Bara tänka lätta tankar och inte behöva stressa och ringa och maila och springa runt och ha en massa krav på mej... Jag tror jag rymmer.

Celebrity-komplex

Jag blev indragen i detta av Städtanten. Jag tänkte att nu ska det äntligen bekräftas. En del människor i min absoluta närhet har nämligen uttryckt att jag i vissa vinklar skulle ha någon sorts likhet med en snubbe som heter Edward Norton. Då blir jag mallig och lite röd om öronen. Så jag körde testet på sidan som ovannämnda hygientekniker rekommenderade.
Resultatet? Ja, alltså om man tycker att Anatoly Karpov, den gamle ryske schackkungen, är het så är det en fullträff. Smörsjungande Neil Sedaka var en annan fossil som tydligen matchade mitt uppladdade foto.
Men jag håller mig till 75%-s träffen, nämligen ingen mindre än megaheta och coola Vin Diesel! Vad han har gemensamt med ovanstående stofiler vet jag inte men ändå!

Från vänster till höger:
Diesel (75%), Karpov (1,08%)och Sedaka (förolämpande)

Vin Diesel     47667-4     47667-6

Vi hörs!

Mera OS!!!

TV:n brukar stå på i vårt lunchrum på jobbet, så även idag. Jag ser att det är skidåkning. Men det ser ut som om allihop har en liten mobilmast på ryggen. Jag tänkte att de kanske kör nån sorts radiokontakt som dom gör i Formel 1 typ. Så att coacherna kan skrika goda råd i uppförsbackarna och så. Fast då talar min bordsgranne om för mej att det är skidskytte. SKID-SKYTTE. Ännu en fantastisk OS-sport. Den klår inte curling eller "nordisk kombination", men ändå. AScoolt att glida omkring och peppra på måltavlor i terrängen. Jag skulle vilja veta hur det resoneras när man bestämmer vilka sporter som platsar i OS. Jag föreslår därför:

1. Backhoppningsskytte. Upp i luften, fram med bössan och panga 5 skott innan du tar mark, för annars blir det straffåkning UPPFÖR hoppbacken.

2. Kombination: Ett pass curling, byt om skitsnabbt till konståkning och avsluta med ett rodel-åk. Triathlon.

3. Speedskating för konståkare. Tänk er en massa tajta killar och tjejer som iförda skitsnygga outfits åker som galningar runt runt på en rink. Oslagbart.

Ja, det var några tankar.

PS. Grattis hockeytjejerna! För ni ÄR väl tjejer...?


Att lyssna på stenar som glider

Curling. Köörling. En OS-sport sedan Nagano-98. Sport!? Jag trodde att sport innehöll nån form av fysisk aktivitet,men jag måste ha misstagit mig. Att hasa omkring och putta stenar på is liknar mer ett trevligt sällskapsspel typ Kubb. Varför är inte Kubb en OS-gren förresten? 
Botten nåddes när jag lyssnade på radio häromkvällen i bilen, och försökte ratta bort vad jag trodde var nån ångestladdad scen ur en Norénpjäs med hasande ljud och upprörda kvinnoskrik, men insåg snart att det var en curlingmatch. Nog för att man faktiskt kan acceptera att man inte får vara ifred för sport NÅGONSTANS nu under 2 veckor, och det är helt okej. Sport är kul. SPORTalltså. Finns många mycket sevärda grenar. Men som sagt, kubb och andra lekar, typ curling är ju måttligt intressant att se andra hålla på med. Än mindre HÖRA på. (Förresten, det kanske vore något för SR:s ledning att ta upp, att t.ex. sända ett parti Monopol hemifrån nån svensk lägenhet nån gång?) Jag är inte sporthatare på något sätt, men jag lovar härmed mig själv att höja kvalitén på mitt liv och aldrig mer lyssna på curling.


Kampen goes on

Jag kom hem sent igår och låg och pustade ut på soffan vid halv tio-tiden sådär. Då slog det mig att jag inte hade ordnat nån matlåda att ha med nästa dag till jobbet. Och att diskberget hade börjat likna en utbrottsmogen vulkan. Med tydliga schizofrena drag började förhandlandet med mig själv.

Jag borde nog ta tag i det. Diska och laga lite käk, det går ju snart...

*Gäääsp*  Näe, jag slappar istället och så tar jag morrondan som den kommer...
(en NÄSTAN omärkbar liten stressknut uppstår i magtrakten)

Vad skönt det känns ändå när disken är gjord och matlådan står i kylen...

Gäääsp, jag VILL inte (stresspulsen tilltar)


Då kommer infallet som en blixt från klar himmel.
Matlagning och diskning LÅTER ju ganska mycket. Ni som har läst om min
gerillarörelse förstår säkert vart jag är på väg. Sagt och gjort, jag drog igång ett storkok köttfärssås strax innan klockan slog 22. Samtidigt som jag dök ner i diskbaljan med stor inlevelse. Med denna nyvunna frihetskänsla att man tydligen kan göra vad som helst på vilka tider som helst i vårt hus, så gick det som en dans. 22.27 fanns det inte så mycket som en smutsig tesked i köket, och i kylskåpet stod matlådan och ångade. Och det hade inte gått tyst till väga kan jag säga. Jag somnade gott. Med ett hånflin på läpparna.

Hämnden kom lika väntat som chockartat.

06.22 i morse åkte dammsugarn på uppe hos De Gamla. Inte för rengöringens skull, det kan jag inte tänka mig. Ren och skär HÄMND. Att döma av oväsendet var de typ nånstans nere i bjälklaget i mitt sovrumstak med munstycket. Jag hade ju tänkt sova LITE längre, men som sagt, de är experter på hämndaktioner, så det var bara att inse att nu var det färdigsovet för den här gången. Jag vet inte men jag tror det står 2-1 till De Gamla.

Jag smider en del gruvliga planer som ska sättas i verket i helgen. Livet är värt att leva i mitt hus!

Spices in the night

I natt var jag uppe o skulle dricka vatten. Typ klockan 3. När jag skulle släcka kökslampan råkade jag riva ner kryddhyllan med ett sällsynt oljud som följd. Kryddhyllan sitter precis intill köksfläkten. Mitt hus är extremt lyhört just där. Så detta måste ha hörts väldigt väl upp till grannarna. Hehe.

//Hyres-Che Guevara

Observerat

I morse när jag gick ut till bilen kl. 06.30 la jag märke till att damen i en av lägenheterna på andra våningen i mitt hus var i full färd med att byta gardiner i sitt kök. Hmm. Kanske kan man skona sina undervarande grannar och vänta med grovjobben till efter 7-8 nån gång?!?? Men inte i vårat hus. Där råder total pensio-anarki. Jag funderar på att starta en gerillarörelse som fokuserar på att genomföra högljudda aktiviteter mellan klockan 21 och 04.30, dvs de timmar då dessa kära grannar trots allt , troligen motsträvigt, tycks genomlida sin dygnsvila. Fast om man frågar dem så ligger de minsann inte och drar sej inte. Nähä då. Byken ska kokas och potatisen skalas. Så har vi ALLTID gjort.

Jag gjorde min första civila olydnadsaktion häromdagen. Jag skulle gå till jobbet och det hade snöat så pass att jag insåg att jag behövde skotta lite utanför vår port. Samtidigt inser jag att partypensionärerna fortfarande sover! Nerdragna persienner i sovrummet! Så jag skrapade snö istället. Ljudligt och ordentligt. Moahahahahaaahaaa.
Jag slutade när det fladdrade till i persiennerna så att de såg att dett var jag. Mission accomplished. Grattis och godmorgon!

//Gerilla ledaren

Hagnesta Hill

Jag skulle ta reda på en adress för att skicka våra servicekillar på ett jobb och insåg att de är på väg till
en kultplats. Vad coolt. Det måste vara här replokalen ligger som gav namn åt en legendarisk platta.

Ni som inte lyssnar på Kent göre er icke besvär.


Hagnesta



Dagdröm #2

Glider bort i tankarna på kafferasten...

*Längst uppe vid toppstugan på Åreskutan, sitter med en kopp choklad i handen och tittar ner över Åredalen. Solen värmer i ansiktet och jag mår braaaaaa. Ställer mig på skidorna och åker väster ut på fjällsidan där det är tyst och vitt och vackert. Glider ut på lössnön där ingen har åkt på flera dagar. Farten ökar och vinden känns som is och sol. Gött!  Jag vill åka skidor NU.*

Ring ring

Någon vill prata affärer... var var jag nu?


Prästens lilla kråka

Idag är det scoop-time för alla ansedda tidningar.
Det meddelas från TT att Växjöbiskopen Anders Wejryd leder i provvalet till posten som ärkebiskop i Sverige.
DET kändes viktigt att få veta.


Filosofering #1

Hört på Radio Östergötland igår:

Journalisten:
"Varför har dessa bilder gjort den muslimska världen så upprörd?"
Svaret kom snabbt:
"Man får inte skämta om Muhammed". 

FÅR inte?

En Gudomlighet som inte tål skämt?

Men vem skapade humorn då?
Frågorna hopar sig.


Skratt

Jag har inte skrattat idag. Det är inte hälsosamt. Jag ber därför 3 st bloggvänner om hjälp med att få mej att skratta. Samtidigt utmanar jag er 3 att be 3 andra om samma sak. Om ni har behov av det alltså. Så får vi se om inte en hälsosam trend sprider sig. Okej, Anna, Mango och Malin. Help me!!! I need to laugh!

Dagdröm #1

Jag sitter vid min dator en måndag i februari och försöker förstå vad det är en av våra kunder vill ha, men jag misslyckas, känner mig värdelös och frustrerad. Och undrar vad jag håller på med. Magen gör lite ont, hjärnan är trött och själen skriker.

Drömmer mig tillbaka till en torsdagskväll i slutet på april förra året när jag och tre kompisar låg på varsin solstol och tittade på solnedgången vid Puri Nusa, en bungalow på den lilla ön Nusa Lembongan utanför Bali. 30 grader varmt, bara vågbruset från revet och inga bekymmer utom möjligtvis vad man skulle beställa in för middag... För att inte nämna en iskall flaska av den inhemska brygden Bintang på bordet bredvid. Alla människor var glada, avslappnade och vänliga. Jag minns att jag tittade upp på de första stjärnorna som tändes över Balinesiska Sjön och tänkte att livet var enkelt. Ingen dator, ingen magvärk och inga krav. Ingen snö, ingen bil, inga måsten.

Bara hav, värme, trevliga människor och lycka. Gissa vart jag skulle sticka om jag fick välja... Suck.

Ännu en upptäckt

Idag när jag som vanligt stod ute i garaget och drog ur sladden till motorvärmaren slog det mig.Att jag gjorde detta igår också.Och i förrgår och för 3 dagar sedan. Det är mycket motorvärmare i mitt liv:

06.30 Klockan ringer
06.45 Klockan ringer andra gången
06.47-48 Upp ur sängen
06.50 In i duschen, se till att man ser hyfsad ut
07.05 Frukost
07.20 Ut till bilen, dra ur motorvärmaren, iväg till jobbet, parkera, sätt i motorvärmaren
07.30 Stämpla in (ja,jag har bara 7 min till jobbet med bil, 5 km typ)
Ringa-svara-maila-data-möte-data-ringa-svara-möteigen-osv osv
11.00 Kafferast
Ringa-svara-maila-data-möte-data-ringa-svara-möteigen-osv osv
12.00 Lunch
Ringa-svara-maila-data-möte-data-ringa-svara-möteigen-osv osv
16.15 Stämpla ut, dra ur motorvärmaren, åka hem

Sen händer det ju lite av varje, jag HAR faktiskt ett liv.

Bilen ställs in, motorvärmaren kopplas in

22-22.30 nångång släcks lampan i Ola's sovrum, sover skönt och sen börjar det om...

Jag vill åka till Bali!!!!!!!!!!!!!!!!!


Japp!

Nu är det gjort. Utmaningen är skickad till 5 pers som jag överhuvudtaget inte känner. Men jag fick läsa några bra bloggar samtidigt! Så här är de 5 lyckliga:
Emmaria, Max, Tankar, Norrsken, och Sanna. Hoppas inte ni blir alltför irriterade på mej...

5 konstigheter med Olaman

Anna, som fick mig att börja blogga p.g.a en googling på Robbie Williams låt "Advertising space", utmanade mig på detta. Så nu avslöjar jag mina egenheter...


1. Jag tittar mej rätt ofta i badrumsspegeln, drar av en filmreplik och skrattar åt mej själv (eller bara tycker att jag är cool om repliken råkar höra hemma i Gudfadern).


2. Jag MÅSTE ha marmeladen ovanpå osten och inte tvärtom.

3. Jag kommer ofta på mej själv med att upptäcka rytmer och melodier i de mest omusikaliska sammanhang typ att jag kan tycka att det svänger rejält om min blinkers i bilen och detta har retat gallfeber på mer än en kompis.

4. Om jag ser nån söt tjej så säger jag "njahh" på bäbisspråk - ofelbart.

5. När vi spelar med vårat band Cover Up så MÅSTE jag byta ut ordet "min älsklings hår" mot  "Idas hår" i låten "Trasiga skor". Även om det är slut med Ida för länge sen.

Det sorgliga är att jag inte HAR 5 bloggvänner, de jag känner kan knappt stava till ordet "blogg"....
Men jag bara tar 5 okända och gör ett inlägg till i morrn med utmaning till dem... Åh vad tragisk jag är!


Roligast idag...

... är inte jag utan El Mango när han klassificerar olika typer av närkontakt med kändisar. Den hetaste varianten är en "Krämlassie". Läs och skratta. Tack Mango.

Danmark vs. Allah

Jag måste bara. Säga något om nidteckningarna i Jyllands-Posten. Om Gud finns, måste han vara en superintelligens, som har skapat alltihop vi ser. Och intelligens gör att man har stort överseende med mindre intelligenta varelser. För man förstår att alla inte förstår!

Så jag tror att om Allah finns, så suckar han nog åt alla arga människor som är upprörda å hans vägnar. Och så kanske han (Allah verkar vara en han)  tänker att:

"Börja bry er lite mer om varann istället för att hota med att jag ska straffa alla som inte tror som ni".

Är det inte så att vänlighet och förlåtelse borde vara större meriter än både nidbilder och flaggbränningar?

Ååååh PS2

Jag har nu lånat in en RATT till mitt PS2.  Hur gött är det inte att varva upp sin Camaro Race Car '02 och dra runt Nürnburgring i 300 blås? RIKTIGT kul. Sa jag att jag är 36 år gammal?
PS. Det blir dessutom ännu häftigare om man riggar upp ratten ihop med en brassestol mitt på vardagsrumsgolvet!!!
PS2. Kenny Bräck kan gå och gömma sig.