En magisk kväll...

Nu är mitt hjärta lite varmare!


47667-25

Tack för en fantastisk konsert mysiga L!

It's cold around me...

Jag sitter på jobbet och fryser. I juni. Irriterande.
Sommaren är kall.
Så jag sätter på lite musik, och
Laleh´s varma röst hörs:

"...I know we could live tomorrow, but I don't think we should wait..."

Då slutar jag att frysa.

47667-24

Ikväll vid halv 9 på Stadsmuséets innergård i Norpan ska jag lyssna på Bostadsansökan!

"Jag vill bara vara med dig
Vi kan mata duvor om du vill"
-Laleh

Klavertramp and proud of it

Satt på ett möte idag. Först skulle nästa möte planeras in, men förslaget funkade inte eftersom någon sa att den hade semester då och då. Mötesledaren sa på skoj att  "ja man väljer ju när man har semester". De här människorna kände varann så den ironin var ok. Då kontrade jag med att säga "väljer o väljer, har du hört talas om chefer?", la till ett litet "höhö", varpå en konstig tyst kyla spred sig i rummet.
ALLA som satt där var chefer på större företag.
Det var lite småjobbigt efter det i mötet, flera av dessa småpåvar såg nästan ut att behöva gå på toa.
Jag skulle vilja skicka alla viktiga chefer på kurs i humorns betydelse för hälsan.

"A day without laughter is a day wasted"
-Charlie Chaplin

Heja Blågult!

Tack Landslaget! Ni är fantastiska. Jag struntar i alla som har analyserat och klagat, tyckt och besserwissrat i tv, radio och tidningar under er insats i Tyskland. Jag är stolt över er och tycker att ni kämpade väl. Visst kunde vissa storstjärnor ha varit lite mer alerta, men de och resten av laget gjorde säkert så gott de kunde.
Det är fascinerande hur mycket som skrivs och sägs om det här laget, som håller på med en sport som miljontals andra också gör, men de miljontals spelarna behöver ju aldrig stå till svars offentligt för att ha spelat fotboll. Spelat, det antyder att det är just ett spel, och det gör man för att ha roligt och för att tävla. Inte för att vara perfekt och ofelbar. Nu är ju fotboll en konstform som alla andra, och det ska inte glömmas bort hur skickliga dessa artister är. Jag förstår att fotboll engagerar djupt och att det inte bara är en lek för de inblandade, för att inte nämna pengarna och kommersialiseringen. Blodigt allvar, det fattar jag.

Men så slår det mig ibland att det egentligen bara är 11 killar eller tjejer som sparkar en läderboll till varann och försöker få in den i ett mål. En lek, helt uppenbart. Jag drar slutsatsen att fotboll är en hyllning till människans lekfullhet och vinnarinstinkt, vår förmåga att göra leken till dödligt allvar. Alla kan vara med, som spelare eller publik, på plats eller vid TV:n. Och som alltid ligger en stor del av fascinationen i att uppleva glädje och sorg, ilska och extas, tillsammans. I laget eller som publik. Det är något magiskt över detta fenomen vi kallar fotboll. Vi fick uppleva det i sommar tillsammans med våra blågula kämpar, som kommer igen. Nästa VM kanske blir det VM när vi når drömmen?
Allt kan hända. Bollen är rund. Fortsätt att drömma!
Zlatan o Henke


Laleh ropar mitt namn

Sitter på kontoret och känner mig stressad över pappersmonstret som vill äta upp mig. Undrar hur jag ska hinna färdigt till midsommar. Men den dagen kommer ju, och då kommer jag vara klar. Så är det.
Så jag slappnar av, skriver lite blogg och då hör jag en  röst:
 -Lilla guuuruuu!
Det är Laleh som kallar. Hon vill att jag ska hämta ut biljetterna till hennes konsert i Norrköping den 28:e.
Så då får jag väl pallra mig iväg och göra det. Jag gör allt för coola och konstiga Laleh!
/Gurun, aka Laleh-sucker

En vindpust i livet

Jag sjöng på en begravning för några dagar sedan. Begravningen hölls för en ung kille från vår ort som omkom under roadracingträning. Hans tragiska bortgång fick mig att fundera över min egen död och det skrev jag om i ett tidigare inlägg. Några dagar senare fick jag frågan om jag kunde sjunga en Kent-låt på just den här begravningen. Det var fullsatt i kyrkan och där satt familjen, vännerna och jobbarkompisarna. Kanske upp emot 250 personer. Jag har sjungit på många begravningar, men detta var nog den sorgligaste. Och finaste. Jag tänkte på hur otroligt många människor den här människan hade känt och varit uppskattad och älskad av. Det kändes långt in i hjärtat, djupt under alla vardagliga och relativt oviktiga saker som faktiskt tar det mesta av ens tid. Jag tänkte på hur viktigt det är att ta vara på sin tid och bry sig om de man känner, tycker om, (och kanske tycker mindre om) och umgås med. Man är inte odödlig.
Utanför kyrkan var sommaren hjärtskärande vacker när alla sjöng "Den blomstertid nu kommer".
De här raderna är för Stefan, ett utdrag ur "FF", skrivna av Jocke Berg:

Vi räknar dagar, räknar år
En skymt av solen, doft av vår
Snart kommer regnet som en våg
Och sköljer bort allt som inte är musiken


Tellement loin de ce mond
(Så långt bort från den här världen)
...grâce á toi, á noveau je respire...

Jag kände dig inte Stefan, men du har berört mig djupt. 

                                                                                                                        -Ola


Dagdröm #6

Jag vill ha ett band och stå på en stor utescen en sommarkväll och spela gungig pop. Bara ösa på i världens största PA. Och någon smäktande ballad till piano. Och se hur folk sjunger med och är lyckliga. Jag VILL verkligen det.
Kan någon bygga en scen tack. Jag sjunger rätt bra, har humor och ser nog OK ut.
Jag menar, kan Patrik Isaksson bli känd så kan JAG.
Förresten, vi spelar med coverbandet på Edets Loge den 17:e juni. Kanske blir det mitt genombrott, eh?